Saturday, August 17, 2013

အစားအစာမ်ား ( Foods )


ထမင္း

ဟင္း

နံနက္စာ

ေန႔လည္စာ

ေန႔လည္စာ

ညေနစာ

ညစာ

အုန္းထမင္း

ေထာပတ္ထမင္း

ဒန္ေပါက္ထမင္း

ပဲထမင္း

ႀကဳံရာဟင္း

၀က္သားဟင္း

ႀကက္သားဟင္း

အမဲသားဟင္း

သုိးသား ၊ ဆိတ္သား

အမဲသားႏွပ္

ငါးဟင္း

ငါးေႀကာ္

ပုစြန္ေက်ာ္

အသားေႀကာ္

အမဲေက်ာ္

၀က္သားေႀကာ္

ႀကက္သားေႀကာ္

အမဲသားစင္းေကာ

၀က္သားစင္းေကာ

ဆိတ္သားစင္းေကာ

အသားလုံးေက်ာ္

အသားလိပ္

ငါးေၿခာက္ေႀကာ္

ဟင္းသီး ဟင္းရြက္ေက်ာ္

ဟင္းသီးဟင္းရြက္ဟင္း

ဟင္းရြက္သုပ္၊ လက္သုပ္

စြပ္ၿပဳတ္၊ဟင္းခ်ဳိ ၊ ဟင္းခါး

ခ်ဥ္ရည္ဟင္း

ငါးပိေကာင္

ငရုပ္သီးေထာင္း

ငါးပိရည္

ငပိေက်ာ္

ငံၿပာရည္

ပဲငံၿပာရည္

ငါးပိ

ဟင္းခပ္ အေမႊးအႀကိဳင္

မဆလာ

ေကာက္ညွင္းေပါင္း

ပဲၿပဳတ္

ဘူးသီးေက်ာ္

ငါးေၿခာက္

ပုစြန္ေၿခာက္

သနပ္

လဘက္သုတ္
Rice

Curry

Breakfast

Lunch

Tiffin

Dinner

Supper

Coconut rice

Buttered rice

Pilau rice( dan-bauk )

Pea rice

Pot luck

Pot curry

Fowl curry( chicken curry)

Beef

Mutton

Stewed meat

Fish curry

Fried fish

Fried prawn

Steak

Beef steak

Port steak

Chicken steak

Beef cutlet

Pot cutlet

Mutton cutlet

Fried meat ball

Meat roll

Fried dried fish

Fried vegetables

Vegetable curry

Salad ( letthoke )

Soup

Acid soup

Salted fish

Pounded – chilly

Boiled ngapi

Fish sauce

fish sauce

Chinese sauce

Fish paste

Spices

Curry power

Steamed glutinous rice

Steamed peas

Gourd – fritters

Dried fish

Dried prawn

Pickle

Pickled tea

No comments:

Post a Comment

 Sou Matome N3 Grammar Myanmar translation ဒီမှာယူပါ